Langrenn

Treningstilbud 2019/2020:

Høstsamling 2019 - informasjon og påmelding

For aldersgruppe 12 år og oppover på tvers av alle grener er det basistrening i turnhallen søndager kl 16:30 - 18:00 med oppstart 25.08.

Treningsplan gruppe 10 - 12 år

Treningsplan gruppe 13 - 14 år

Treningsplan gruppe 15 - 16 år

Langrenn i Steinkjer Skiklubb:

Steinkjer Skiklubb har tilrettelagt tilbud fra aldersgruppe 6 til 16 år med treninger gjennom hele året. Skiklubben har mange dedikerte trenere som yter stor innsats for å skape skiglede for alle. Medlemmer i klubben kan være med på flere forskjellige aktiviteter samtidig, og de ulike grenene samarbeider tett med blant annet flere treninger sammen på barmark og snø. Skiklubben samarbeider også med andre klubber. Hver tirsdag avsluttes treningen med vaffelservering og sosialt samvær i klubbhuset.

Generell info om våre langrennsgrupper:

Skileik 1 (6-7 år, siste år i barnehage og 1.klasse):
Vår filosofi for denne aldersgruppen er å skape mestring, glede og utvikling av grunnleggende bevegelsesferdigheter. Dette gjøres gjennom mest mulig allsidig og variert lekaktivitet, lite «dødtid» og minimalt med instruksjon og forklaring. Løping, hopping, balansering, hinking og hekkeløp er noen av elementene på barmark. På ski er skikontroll gjennom flateaktivitet, motbakke, nedoverbakke, sirkelgåing, hopping, sikk-sakk, kulekjøring, slalåm osv. sentrale elementer. Treningen gjennomføres i stor grad på stadionområdet og i vårt skileikanlegg i flombelysning.

Skileik 2 (8-9 år, 2.- 3.klasse):
Vår filosofi for denne aldersgruppen er at barna gjennom varierte lekaktiviteter og øvelser etter hvert skal mestre grunnleggende fysiske, mentale og tekniske ferdigheter. Basisferdigheter på barmark og ski trenes gjennom aktiviteter med mye «fart» og lite «dødtid». Løping, hopping, balansering, hinking og hekkeløp er noen av elementene på barmark. På ski fortsetter vi med de samme sentrale elementene fra skileik 1 samtidig som grunnleggende teknikktrening i både klassisk og skøyting introduseres med enkel instruksjon. Treningen gjennomføres både på stadionområdet, i vårt skileikanlegg og i det nærmeste lysløypenettet.

Skicross (10-12 år, 4.-6.klasse):
Skicross vil ha fokus på variert og god trening, samt stort aktivitetsnivå og trening på grunnleggende ferdigheter. Vårt mål er at alle som deltar skal oppleve mestring i aktivitetene. Du trenger ikke ha vært med på ski eller skitreninger tidligere for å bli med på treningene. Vi vil gjerne se noen nye ansikter.
Aktiviteten vil foregå i områder med flombelysning. I starten trenger barna joggesko og klær etter værforhold. Når snøen kommer blir det skiaktivitet.
Hver trening avsluttes med sosialt samvær og vaffelservering i klubbhuset. Informasjon om treningene legges ut på Facebook-siden Steinkjer Skiklubb - Langrenn

Gruppe 13-16 år:
Informasjon kommer.

Vi oppfordrer til å følge våre facebookgrupper for skileik og langrenn for fortløpende informasjon om trening/aktivitet, renn, samlinger og praktisk informasjon underveis i sesongen.

I Steinkjer Skiklubb samarbeider vi på tvers i alle grener, og vi jobber sammen for å få et godt sosialt og sportslig miljø for både utøvere og foreldre/foresatte. Vi ønsker nye medlemmer og utøvere velkommen til langrennsgruppa!

Gruppestyret Langrenn 2019/2020:

StillingNavnTelefonE-post